Tohle je o tobě, online diskutére II.

11. 12. 2008 | 13:34
Přečteno 7021 krát
Krátce po vstupu na zdejší blogy jsem byl jejich výjimečným diskusním prostředím zcela omráčen. Dnes bych svůj vstup, oproštěn od mladické nerozvážnosti a horlivosti, napsal určitě jinak. Dostal jsem však lepší nápad, požádal jsem toho nejkreativnějšího zde, PEPU ŘEPU.

Pokud bude patrný objektivně dostatečný zájem (subjektivně zhodnotím), objeví se v tomto seriálů další nepřehlédnutelné osobnosti zdejších diskuzí i zajímavé pohledy odjinud.

Resumé :

1. Autorem dílu pod názvem SNĚHURKA A 16 TRPASLÍKŮ je PEPA ŘEPA. (Pepa Řepa se nejmenuje Pepa Řepa, ale my všichni tu Pepu Řepu známe, že).

2. Autorem prvního dílu, který najdete ZDE, je JAN SUCHÁNEK, tedy já.

3. Autorem třetího dílu a tímto do startovacích bloků zaklekne VLK, samozřejmě, pokud to neodmítne.

4. A průkazku pojištěnce si připraví POCESTNÝ, potenciální autor čtvrtého dílu.

5. Pepovi Řepovi tímto děkuji za vstřícnost, ochotu, odvahu a především za skvělý text.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sněhurka a 16 trpaslíků

Byl jsem požádán panem Suchánkem, abych popsal skladbu zdejších diskutérů. Jsem si vědom toho, že nikdy nemůžu dosáhnout kvality jeho článku, nicméně se o to pokusím.
Komunitu vidím jako Sněhurku a 16 trpaslíků.

SNĚHURKA
Pouze rodu ženského. Inteligentní, sečtělá, tolerantní, neboť jen ona ví, že muž je chybějícím článkem mezi člověkem a opicí. Má jeden exemplář untrmenše doma. Ani pastu na zuby to zvíře zarolovat neumí.

Bylo odhaleno několik transvestitů, kteří se zde za Sněhurku vydávali. Jejich mužská hrubost a neomalenost je brzy prozradily.

HEJKAL
Okamžitá ozvěna zahejkání alfa-samce z jeho politické strany. Namnožili se tak, že existují dva konkurenční pěvecké sbory modrých a oranžových. Hejkalů. Základem obou vícehlasých těles je sbor březiněvských kastrátů. Jejich chorály jsou znamenité, zvláště ve vyšších polohách.Obdivuje je celá Evropa. Nyní sbory čekají na novou multi-kulti partituru Ódy na radost..Hejkal je kovaný straník, i na stranu chodí podle stranického apartheidu.

REJPAL
Trojvaječné dvojče Hejkala, do všeho strká rypák. Nekonstruktivní, nikdo ho nemá rád..

Třetí dvojče STKL se od sourozenců Hejkala a Rejpala distancuje. Aktuálně podniká v čistící technice. Stalo se místním božstvem. Jeho jméno se nesmí vyslovit (hrozí exkomunikace). Psát lze pouze anagram tj.souhlásky, na znamení souhlasu s jeho výroky.

GUGLÍK, GUGLICE
Kvůli nim byl pozastaven projekt Kaplického knihovny. Byla by zbytečná. Někteří Guglíci i některé Guglice Kaplického chobotnici předčí tvarem, krásou, znalostmi i počtem chapadel. Každého přidusí takovým množstvím žahavých odkazů, že je oběť ráda, když dýchá.

VOPRUZ
Vlastní jen jednu SP desku Toma Waitse: A little Drop of Poisson. Hraje ji pořád dokola. Miluje okopávání kotníků. Uklízecí četě dělá starost, musí být prováděna pravidelná dekontaminace terénu.

FRUSTRÁT
Nejčastější přispěvatel. Za jeho malý orgán může prezident, za malý důchod premiér.Špatná erekce je dílo proradných neoconů, za to, že se mu peleší žena může Mossad. Pravidelný čtenář bulváru. Když nepoštěkává, kňučí. Často končí na operačním sále v důsledku závistivého zauzlení střev.

FLUSSTRÁT
Bratranec frustráta. Jen méně odvážný. Flusne a uteče.Dělá to celý život. V dětství zvonil na domovní zvonky.

KLAUSOTEPEC
Poslední vývojové stadium Frustráta. Manuálně zručný. Filigránské dokonalosti dosáhl za pomoci moderní pneumatické techniky. Monotónně buší a buší, tepe a tepe. Nudný tvor, ale má jasno v tom, kdo za vše může a kdo za vším stojí.

MESIÁŠEK
Vzácný, přesto dle červené knihy IUCN, ne ohrožený druh. Pravděpodobnost jeho zrození je stejná jako u pravděpodobnosti zrození dvojhlavého telete. Nesnáší lejnotepecké lobotomiky, tedy všechny ostatní osoby na zeměkouli. Má problém s dentisty, neb se narodil s 32 zuby moudrosti. Oblíben jako osina, se všemi se už stačil pohádat. Chystá se emigrovat na Scottish Highlands za Nessie. Ta jediná ocení jeho schopnosti. Rád formuje neoflagelantské pochody.

VLKODAV
Po člověku nejrozšířenější živočišný druh. Od německého ovčáka se liší výškou v kohoutku. Pro jeho 42 zubů moudrosti je nenáviděn Mesiáškem, Mimořádně vhodný pro vedení smečky ihned se za ním vytvoří dav (odtud jméno). Pověsti o dávení nevinných ovcí se nezakládají na pravdě. Místní CACIB.

EUROHUJER
Blouznivec našich hor, lesů a strání. Může mít modrý, oranžový i zelený oční zákal. Lžíci drží obvykle v levé ruce. V pravé má pytlík švestiček. Sedí vždy v první lavici, hlásí se jako první, jinak má ruce za zády. Nikdy nepropásne dobrou příležitost mlčet. Na všech schůzkách je dáván za vzor.

NOSTALGIK
Milovník starých, dobrých časů. Trpí naprosto nevyléčitelným a neodstranitelným červeným zákalem. Miluje 30 případů majora Zemana a nenávidí moly žeroucí ve skříni jeho uniformu LM. Obdivuje Alexandrovce a sní o tom, jak se všichni od Eskymáků až po Kanaky naučí kozáčka. Nostalgik se množí dělením jako Lumbricus terrestris, s tím rozdílem, že se dělí dělením stranických legitimací. Dvacet let žil jako žížala v undergoundu, teď vystrkuje roztomilý čumáček. Jediná možnost, jak se jej zbavit je, nechat ho vyhladovět.

CHOLERIK
Třímá v ruce basebalovou pálku, číhá na Nostalgika. Nepovšiml si, že se Nostalgik rozmnožuje dělením. Čím víc ran, tím víc Nostalgiků. Cholerik pak-pln zoufalství- pár dní pobíhá po Vysočině nebo na pardubické steeplechase. Pak se uklidní a číhá dál.

HLOUBAVEC
Celý život jukal do mikroskopu až dostal zhoubný růžový zákal, což si nechce připustit. V reálném světe se moc neorientuje.Je jako krtek na světle. Domnívá se, že za poklesem jeho mužné síly, je současný pokles kurzu NYSE. Představuje si svět jako kádinku ve které budou pokojně žít bacily AIDS, cholery, západonilské horečky i kamčatské úplavice. Zvláště hojný výskyt těchto blouznivců je ve vědecké sféře, pokud dotyčný neobdržel do šedesáti let Nobelovu cenu.

OVÁD
Poletuje sem a tam. Před zavedením politické korektnosti se mu říkalo Hovado.Teď se musí říkat Ovád na zdi. Repelent nepomáhá.

NEOFLAGELANT
Snaží se změnit Středoevropský prostor na FLAGELAND, Miluje sado-maso. Přitočí se k jakékoliv debatě. O klíšťatech, o žloutence, o světové krizi. Zformuje procesí smějících se českých bestii, rozdá důtky a za zvuků písně Mea maxima culpa, dovede kajícné k hrobu Reinharda Heydricha. Procesí mají pravidelný rytmus jako ženská ovulace.

GRANTOŽROUT
Velice plachý tvor. Objeví se -jako pes Ivana Pavloviče- když slyší zacinkat dukáty. Zademonstruje si, odnese dukáty a zmizí v teplých krajích, kde ukrývá poklad zlatých řetězů.

PATOLOGICKÁ SEDLINA
Člověk nekorektně tvrdící, že ne všichni jedinci si jsou ve všem rovni. Tvrdí na př., že Jan Krytinář nemůže hrát pivota v NBA. Nedokáže ocenit zázračné účinky Gaussovy křivky.

FEMINA
Zvláštní, bezpohlavní jedinec. Ani muž, ani žena, prostě Femina. Brojler 21.století. Naprosto politicky korektní, vyžadující zároveň středověkou galantnost i výsluhy hornického povolání. Všechny muže má za Robertky. Má často svěřeny děti po rozvodu. Femina bývá dobrá mamina.

Obávám se, že počet trpaslíků není limitován, je však omezen počet Sněhurek. Nejsou také vyloučeny mutace, či vzájemné prolínání jednotlivých skupin trpaslíků.

Je však jistá jedna věc: ZA VŠECHNO MOHOU TRPASLÍCI. Autor blogu nemůže za nic.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jan Suchánek

Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy